Varför tjuven inte gillar inbrottslarm

I en perfekt värld sker det inga inbrott och inbrottslarm skulle inte behövas. I den världen skulle vi inte ens behöva låsa våra dörrar och vi skulle alltid kunna åka på semester utan att oroa oss. Men tyvärr fungerar det inte så. Något som dock kan hjälpa är inbrottslarm.

Inbrottslarm stör

I en perfekt värld för tjuven däremot, finns förstås inga inbrottslarm. De skulle bara kunna gå in i valfritt hus och plocka åt sig alltifrån dyra elektronikprylar till oersättliga smycken. Inbrottslarm gör saker och ting lite mer komplicerade för dem. De tar sig in genom ett fönster och plötsligt börjar en siren att tjuta så högt att de knappt kan höra sina egna tankar. De vet att denna siren inte bara hörs av dem, utan med all sannolikhet hör alla de närmaste grannarna det också. Tjuvar är ofta inte intresserade av något annat än att just stjäla. Hade de varit ute efter att göra folk illa, hade de inte brytt sig om att göra inbrott när ingen är hemma. Dock ska man inte lita på det, förstås. Men man kan nog med säkerhet säga att tjuvar i varje fall föredrar att jobba ostört utan att vare sig ett gammalt pensionärspar från grannhuset eller en muskulös väktare från bevakningsföretaget dyker upp.

Inbrottslarm gör att de får ont om tid

De jobbar mot klockan så fort inbrottslarmet har börjat varna. Detta förhindrar dem från att gå igenom dina saker ordentligt. Kanske har du varit smart och lagt dina värdesaker utspritt över hela din bostad, kanske är de även bra gömda. Kommer tjuven in och inte hittar något direkt, förutsätter de inte att du inte äger något av värde utan att det finns annanstans. Men de har inte tiden att gå igenom exakt allt när inbrottslarmet är aktiverat. 

Kan fastna på kamera

Det viktigaste för en tjuv är att de inte åker fast. I många inbrottslarm idag är även kameror installerade och det sista en tjuv vill är att fastna på bild. Då får polisen något konkret att gå på. För att undvika kameror kan de använda sig av masker, men beroende på mask gör detta att de kanske både ser och hör sämre. Vilket gör det till en större risk för dem. De riskerar också att deras bil fastnar på bild. Även om det är en bil de kommer att göra sig av med senare, har polisen ett spår vilket kan leda till att tjuvarna blir fångade.

Varför tjuven inte gillar inbrottslarm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *