Är det dags för catering till en fest eller konferens? Ett populärt val till olika högtider och sammankomster är smörgåstårta. Det håller länge, det är relativt enkelt och – framför allt – så tycker de flesta att det är riktigt gott. Dessutom är det en klassiker som anses vara något av en festmåltid, samtidigt som det inte är alltför dyrt att beställa in, även om det givetvis finns en rad billigare alternativ.

Smörgåstårta från cateringfirma

Företag som jobbar med smörgåstårtor gör en smörgåstårta från grunden. Det är vanligt att man har sina väl testade röror och fyllningar. Till exempel ska skinkan skäras i små bitar och gräddfil, majonnäs och andra ingredienser ska blandas till en röra. Hur smörgåstårtan faktiskt ser ut när de väl är levererade beror på. De allra flesta är öppna för önskemål och för att anpassa tårtan efter behov. Till exempel finns det många som inte gillar lax, en ingrediens som annars är vanlig att se på smörgåstårtor.

Garnering

Här kan det skilja sig mycket åt mellan olika leverantörer. De flesta lägger ned väldigt mycket tid på garneringen, som ju bidrar till en festligare stämning under sammankomsten. Det är även just på toppen av smörgåstårtan som den största variationen i ingredienser återfinns. Som nämnt ovan väljer en del att plocka bort laxen, medan andra kanske specifikt önskar att det ska finnas gröna oliver på den.

För den som ska beställa smörgåstårtor finns det flera olika sätt att gå till väga. Till exempel finns det tjänster som gör att du enkelt kan gå online, välja en aktör i din närhet och få din smörgåstårta levererad till dörren. Som regel erbjuder dessa tjänster även möjlighet att beställa i större kvantiteter, och det finns formulär du kan använda för att lägga till eller plocka bort särskilda ingredienser. Ett annat alternativ, som kanske är vanligare, är att gå till närmsta större matbutik. Vanligtvis brukar de erbjuda smörgåstårtor, såväl färdiga som på beställning. De flesta brukar uppmana kunden att beställa ett antal dagar i förväg om man har specifika önskemål, till exempel om den ska vara gluten- eller laktosfri.

Vackra smörgåstårtor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *