Har man en gång åkt moped vet man vikten av att ha en bra mopedhjälm. Beroende på hur man kör kan man utsätta sig för olika stora risker. Viktigt att bära med sig är dock att det snabbt kan gå riktigt fel om man inte varit noga med sina skydd. Det finns många sorters skydd man kan titta närmare på om man vill ha en så säker och bra upplevelse som möjligt. Dock är det inte alltid man vill ha full mundering när man är ute och åker. I och med att farterna är betydligt lägre än övriga fordon, är det möjligt att klara sig bra även utan skinnställ. Det är dock inte fel att ha mer skydd än mindre.

Att skrapa händer och ben är inte någonting roligt! Här kan ett par kraftigare kläder faktiskt göra viss skillnad. Ett par jeans står emot avsevärt mycket mer än badshorts. Någonting man aldrig skall slarva med är mopedhjälmen. Utan hjälm kan det gå väldigt fel i de fall man skulle trilla av mopeden eller köra av vägen. Kraften mot huvudet blir stor och skadorna kan bli svåra. Den som har en bra hjälm har större möjlighet att klara sig även om någonting skulle råka inträffa.

Välj rätt sorts mopedhjälm

Det finns en rad olika mopedhjälmar att välja bland för den som är ute efter en ny. För de yngre såväl som de äldre kan utseendet vara det som har en stor betydelse. Väljer man inom utbudet för hjälmar som testats är det inget fel att ha detta som en faktor. Dock skall man inte välja en sämre, eller inte testad mopedhjälm, bara för dess utseende. Det finns en uppsjö olika hjälmar som alla klarar av att leva upp till de höga krav som ställs.

För den som vill ha bästa tänkbara skydd är en kraftig hjälm med visir att rekommendera. Dessa kan skydda även ansiktet. Öppna hjälmar är förvisso retro och kan vara snygga tillsammans med en traditionell moped. Dock ger de inte samma helhetsskydd som de moderna varianterna som finns i handeln. Har man valt en sådan kan man med fördel välja till ett par skyddsglasögon. Dessa är helt rätt om man vill ha en klassisk och öppen hjälm. När man kör med öppen hjälm kan det bli mycket kallt om ansiktet. Vidare kan man ha svårt att se med vind rakt i ögonen. Här kan ett par glasögon innebära en behagligare åktur.

Skydda huvudet vid åkning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *