Så bokar du parterapi på Kungsholmen

Behöver du och din partner hjälp att hitta vägar framåt i ert förhållande? Parterapi är ett samtalsstöd där en utbildad coach, psykolog eller beteendevetare håller i samtalet och ser till att ni utvecklas och tar steg framåt. Detta oavsett vad målet är med terapin. Bokning till rådgivare för parterapi på Kungsholmen kan ske på flera olika sätt.

Stockholm Stads ”Hitta Familjerådgivning”

Gå in på Stockholm.se och sök på ”Hitta familjerådgivning”. Där finns en filtreringsfunktion som kan användas för att enbart visa vilka som finns på Kungsholmen. Under ”Område” finns flera stadsdelar i Stockholm och när Kungsholmen väljs visas två olika aktörer. Hur många som Stockholm samarbetar med varierar över tid men i april 2020 var det två stycken.

Vid dessa träffar finns både kontaktuppgifter och information om hur de arbetar. Det finns även länk till deras hemsida för de som vill läsa mer om vad de erbjuder. Under presentationen finns också tillgänglighetsinformation. Detta är inte minst viktigt för dig som ska gå på parterapi och har ledarhund eller eldriven rullstol.

Boka parterapi på Kungsholm via bokningsportaler

Det finns flera bokningssidor på webben där allt från massage och ljusterapi till parterapi kan bokas. I och med att ett komplett bokningssystem erbjuds via dessa portaler använder vissa företag bokningstjänsterna nästan uteslutande för bokningar av kunder. De behöver därmed inte ha eget bokningssystem.

För dig som söker efter rådgivare inom parterapi finns enkel sökfunktion och en guide för hur bokning sedan sker. Enda nackdelen är att alla familjerådgivare inte finns med på dessa portaler. Dessutom kan det förekomma rådgivare som inte har avtal med kommunen vilket innebär ett betydligt högre pris.

Boka direkt hos rådgivaren

Sök upp en familjerådgivare och ta kontakt via telefon eller mail. Ni kan sedan hitta ett passande datum för första samtalstillfället. Fördelen att ta direktkontakt är att frågor kan ställas på en gång kring arbetssätt, tider och annat.

Inte bara parterapi

De psykologmottagningar som specialiserat sig mot parterapi erbjuder generellt ett flertal andra tjänster just inom terapi och samtalsstöd. Det kan exempelvis vara:

  • Parbesiktning

Ett uppskattat sätt att samtala om hur man upplever förhållandet. Med en samtalsledare kan samtalet tydligare ledas in på ämnen som är relevanta. Det blir därmed en slags checklista över hur förhållandet har utvecklats sedan senast.

  • Familjerådgivning

Behöver föräldrar och barn ett nytt sätt att kommunicera? Kommer de aldrig överens? Välj familjerådgivning för att hitta nya vägar framåt.

Så bokar du parterapi på Kungsholmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *