Att skrota bilen ska vara en enkel process men det finns vissa saker att tänka på när man anlitar en bilskrot i Örebro. För att det ska funka så smidigt som möjligt finns vissa delar man kan göra själv. Att se till att man har sitt registreringsbevis nära till hands, boka skrotningen och se till att bilen finns i ett område som ingår för upphämtning är några saker. Sedan 2007 betalas inte längre någon skrotningspremie ut, men genom diverse försäkringar eller tillgodohavande av fordonsskatt kan man ändå få en ersättning då man skrotar sin bil.

Hämtning av bilen till bilskrot i Örebro

Det första man bör göra när man vill skrota sin bil i Örebro är att kolla upp en bilskrot som finns i närheten. Att hitta en bilskrot som erbjuder kostnadsfri hämtning gör processen betydligt smidigare. Då kan man tillsammans med skrotfirman komma överens om en dag och tid som passar alla, och upphämtningen kan ske smidigt och enkelt. Skulle det vara svårt att komma överens om en tid går det även att lösa. Kan man inte närvara vid upphämtningen kan bilskroten skicka över ett skrotningsintyg för att man ska kunna känna sig säker på att processen gått rätt till.

Registreringsbevis

Innan man bokar sin bilskrotning är det viktigt att ha koll på vilka papper man behöver. De dokument som behövs för att kunna lämna in sin bil på skrotning är:

  • Registreringsbevis (del 2)
  • Legitimation

Båda dessa behöver presenteras vid upphämtning av fordonet. Om man saknas registreringsbeviset kan man beställa ett nytt från Transportstyrelsen. Om man har e-legitimation går detta mycket snabbt och kostar ingenting. Skulle det uppstå några problem vid beställningen av registreringsbeviset kan man kontakta Transportstyrelsen kundtjänst för vidare vägledning.

Bokning av tid hos bilskrot i Norrköping

När man hittat sin bilskrot i Örebro och har koll på dokumenten kan man boka hämtning av bilen. Detta går oftast till så att man fyller i ett formulär på mobilen eller datorn. Efter att bokningen är slutförd är processen färdig och man kan vänta på att fordonet plockas upp. Vid upphämtningen utfärdas ett mottagningsbevis som sedan skickas till Transportstyrelsen. Genom detta bevisas att äganderätten till fordonet flyttas över till skrotfirman. Genom att välja en pålitlig bilskrot kan man säkerställa att allt går rätt till.

Bilskrot i Örebro – Så funkar processen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *