Om man inte har anlitat en begravningsbyrå förut, så är det svårt att veta exakt vad som väntar. Till exempel kanske man inte känner till vilka förväntningar som finns på en som kund, vad det kostar eller hur man ska göra när man ska utforma akten. Att hantera dessa frågor i en tid av sorg kan vara svårt. Bra att känna till är att byråerna har god erfarenhet av att bemöta kunder i känsliga situationer, och kan hjälpa till med vägledning för den som inte vet hur begravningen ska gå till. Med det sagt, så kan det ändå vara bra att skaffa sig en uppfattning på förhand. Här ger vi en snabb överblick över saker som kan vara bra att känna till när en nära anhörig precis har gått bort.

Så mycket kostar begravningsbyrå i Örebro

Kostnaden för en begravning varierar naturligtvis. Hur mycket hjälp ska du ha av din begravningsbyrå? Ska det vara direktkremation eller inte? Hur mycket pengar ska du lägga på en gravsten? Det vanligaste är att den kostar allt mellan 15 000 och 30 000 kronor – men det finns billigare och dyrare exempel än så. I det priset kan det till exempel ingå kista, kistdekorationer, transporter, dödsannons, bärare, ceremoni och servering. I detta ingår också en begravningsbyrås arbetskostnader och eventuella avgifter till församling.

Det som tillkommer till det här priset är bland annat bouppteckning och gravsten. Gravsten går att hitta för ett par tusenlappar – men det finns de som lägger många tiotusentals kronor på det. Det här går alltså att påverka.

Hur hittar man en begravningsbyrå i Örebro?

Det finns flera vägar att gå. Vanligt är att man går genom referens, om inte du känner till någon, så kanske någon annan anhörig gör det. Om du inte har någon referens att gå på, kan du testa att söka på nätet. Det skulle kunna gå till såhär (i exemplet gäller det en begravning i Örebro)

  • Sök på fraser som till exempel ”begravningsbyrå Örebro” eller ”hjälp med begravning i Örebro”
  • Välj ut ett antal firmor och titta på referenser och erfarenhet.
  • Be om prisuppgifter och utvärdera bemötande.
  • Välj den som verkar bäst.

Kontrollera att byrån är auktoriserad. Detta är exempel på en stor begravningsbyrå i Örebro.

Så är det att anlita en begravningsbyrå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *