Genom att registrera en hemsida i olika inflytelserika listfunktioner kan vissa sökmotorer att presentera sajten högre upp i sökresultaten. Detta leder i sin tur till mer trafik till hemsidan då fler kommer att få upp ögonen för att sidan bidrar med information som är efterfrågad. Oavsett om en sajt baseras på att sprida information om ett visst ämne, består av personliga bloggar och berättelser, eller om den t.ex. representerar ett företag inom modevärlden så är hemsidor ett sätt att sprida sitt budskap, och är mer effektiv ju fler personer som nås. Därför har det ett stort värde att bevaka hur närvaron på olika listor ökar synligheten för hemsidan och påverkar mängden trafik. Denna information brukar loggas och presenteras i mer eller mindre detalj så att sidans ägare kan ta del av den på ett översiktligt sätt. På så sätt får man viktig information om vilka åtgärder som lönar sig bäst för att marknadsföra sajten till så många människor som möjligt.

Hitta surftips via https://onlinelistan.com/.

Så funkar onlinelistan

Syftet med onlinelistan är att förenkla och förbättra sökningen för både konsumenterna och företag, kreatörer, influencers och liknande, och detta görs genom en verifiering av hemsidor och deras innehåll. Själva processen som en hemsida går igenom för att kvalificera sig till listan kan sammanfattas enligt följande tre steg:

  • Aktören som står bakom hemsidan anmäler sitt intresse för att vara med på onlinelistan och betalar en granskningsavgift på 399 kr. Avgiften gäller sedan för ett år framåt, och kan inte återbetalas ifall sidan inte blir godkänd.
  • Sajten bedöms och granskas för att avgöra om den håller måttet, vilket kräver ett antal kriterier. T.ex. ska det finnas kontaktuppgifter till webansvarig, innehållet får inte vara kopierat, och självklart ska sidans innehåll följa svensk lagstiftning och inte vara stötande. Bedömningen kan ta några veckor om det råder hög belastning från olika intressenter.
  • Om hemsidan blir godkänd läggs den till i databasen och kommer framöver att placera sig högre i de träfflistor som tas fram till användaren av olika söktjänster, eftersom onlinelistan är en högt rankad och betrodd källa till information.
Öka besöksstatistiken för hemsidor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *