Eftersom det är fri konkurrens på den svenska telekom-marknaden mellan de olika operatörerna finns det all anledning att vara aktiv som kund, och därmed spara många hundralappar på mobil telefoni. I stora delar av Sverige är de olika operatörerna idag jämlika i prestanda, och därför finns det ingen anledning att betala för mycket för att ringa och surfa. Billiga mobilabonnemang ger många gånger lika bra täckning, och lika snabbt nätverk, som dyra varianter. För att få de bästa villkoren som kund gäller det alltså att göra lite research innan man bestämmer sig för vilken operatör som är bäst för ens kommunikation.

Tre sätt att få ner kostnaden för sitt mobilabonnemang

  • Håll koll på vilka abonnemang som finns på marknaden. Det är varken svårt eller tidskrävande att byta operatör, och många gånger får nya kunder ta del av erbjudanden som stamkunder missar. Det är alltså värt att vara lite illojal mot sin mobiloperatör!
  • Undersök vad som faktiskt går åt i abonnemanget. Är det samtal eller surf? Många använder i perioder mycket mobildata för att t.ex. strömma musik och poddar, för att navigera och för att hålla sig uppdaterade. Det är då en bra idé att välja ett abonnemang som tillåter att spara surf från månad till månad, eller som har ett billigt pris för att köpa mera data.
  • Se om det går att få rabatt, t.ex. genom att värva en vän till samma operatör, att teckna familje-, student- eller seniorabonnemang, eller kanske skapa ett paketpris genom att köpa flera tjänster från samma operatör. Många mobiloperatörer erbjuder t.ex. även mobilt bredband, företagslösningar m.m.

Så enkelt är det att jämföra mobilabonnemang

det kan känna överväldigande att behöva ta del av all information som olika operatörer erbjuder sina kunder. Men som tur är finns det många bra jämförelsetjänster som bidrar till att enklare skapa en bra överblick. Genom att gå igenom utbudet och samla och rangordna de billigaste abonnemangen får konsumenter tillgång till den information de behöver för att hitta och välja det bästa erbjudandet. Dessutom kan flera sökningar filtreras på t.ex. billigaste datapris, billigaste pris för familjeabonnemang o.s.v.

Jämför billiga mobilabonnemang

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *