Det går att hitta riktigt billiga, nya, cyklar på nätet, men då måste du ofta montera fast cykeldelarna själv. Här berättar vi om några saker att tänka på!

En cykel som kommer i en låda på posten? Det låter kanske konstigt, men blir mer och mer vanligt. Att montera fast cykeldelar på din nya cykel behöver inte vara krångligt, och ofta har försäljaren redan gjort större delen av jobbet. Du behöver bara montera fast de sista lösa cykeldelarna.

Vad måste du själv göra? De cykeldelar du själv behöver montera fast brukar vara pedalerna, hjulen, sadeln, styret och en eventuell cykelkorg eller pakethållare.

Montera fast dina cykeldelar

Flera cykeldelar är mycket enkla att montera fast. Ofta handlar det bara om att kolla vilken höjd cykeldelen ska vara, detta gäller för styre och sadel. Sedan är det bara att sätta dem på plats och skruva åt.

Du behöver bara några enkla verktyg för att montera fast cykeldelarna. I vissa fall kommer verktygen med cykeln, men annars kan du behöva investera i följande (om de inte redan finns i din verktygslåda förstås):

En 15 mm fast nyckel, en 5 mm och en 4 mm insexnyckel (ofta kan du köpa ett kit med flera olika insexnycklar), en avbitartång eller en sax och en stjärnmejsel. 

Verkstaden är en enkel hjälp

Om du skulle tycka att det är för krångligt att montera fast cykeldelarna själv kan du ta med cykeln till en verkstad så hjälper de dig gärna. Men om syftet med att köpa en cykel på nätet var att den var billig, är det förstås även mest ekonomiskt att montera ihop de olika cykeldelarna själv.

De flesta affärer som säljer cyklar som behöver monteras ihop, har en video på sin hemsida som visar hur du sätter fast de olika cykeldelarna, vad som är viktigt att tänka på och vilka verktyg du behöver.

Lär dig om dina cykeldelar

En fördel med att ha monterat ihop sin cykel själv är att du får bättre koll på de olika cykeldelarna. När något krånglar vet du därför vad som är fel, och kanske kan du till och med laga cykeldelen själv, eller byta ut den om det är vad som behövs. Så tveka inte att göra ett cykelfynd på nätet, för billiga cyklar behöver inte vara dåliga – att montera ihop cykeldelarna är enkelt, och hjälp finns att få, både på internet och i närmsta cykelverkstad.

Hitta en billig cykel på nätet – montera fast cykeldelarna själv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *