Att spela lotto har ett rykte att vara något pensionärer håller på med. Detta stämmer – men endast till en del. Lotto omfattar så mycket mer än det och passar de flesta som letar efter spänning men gillar en lugn tillvaro. Denna hobby är något som många finner i sina äldre år men passar så många fler. Låt oss förklara detta charmiga spel en gång för alla.

En mötesplats fysiskt eller virtuellt

Att spela lotto innebär inte adrenalinkick a la bungyjumping. Man köper sina lottorader och väntar sedan in lottodragningen som sker två gånger varje vecka (i Sverige). På så sätt är lotto inget snabbt spel. Att det bara finns två dragningar per vecka innebär också att man bara kan spela två gånger varje vecka och inte mer än så. Spelformen passar alltså den som ser fram emot en stor vinst, men även den som gillar att ha rutiner under veckan. För det är faktiskt en hobby. En social mötesplats för många entusiaster och nybörjare. Vänner eller familjen samlas och sitter i en gemenskap och väntar in numren. Det är ett typiskt sammanhang där man kan dela känslor av hopp, besvikelse, lycka och ilska med andra.

Förväntansfulla kvällar

Trots den stämningsfulla atmosfären så finns det även nagelbitande spänning att förvänta sig. Du kan gå en hel vecka och vänta på dagen då lottodragningen sker. Väntan blir olidlig. Man sitter då man ska få reda på om man har haft tur eller inte sitter man på helspänn i soffan. Kommer mina nummer visas? Spänningen som uppstår när det första dragna numret matchar ett av numren på sin lottorad går inte att beskriva. När man sedan ser att även det andra numret och till och med det tredje numret stämmer överens så spricker man nästan av alla möjliga känslor. Denna dramatik är svår att hitta någon annan stans och utgörs av faktumet att varje nummer dras var för sig. Om du saknar en glöd i ditt liv, något att se fram emot, så kan denna hobby med andra ord vara något för dig. Vi lovar att det finns gott om lottohallar eller plattformar för dig att få uppleva denna spännande sysselsättning!

Den bortglömda hobbyn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *