En walk in closet, eller gå-in garderob på svenska, är den ultimata drömmen för många mode- och inredningsintresserade. Att ha ett eget rum enbart tillägnat kläder, skor och accessoarer ger en känsla av lyx som är svår att motstå.

Konceptet med walk in closet härstammar från 1700-talets aristokrati, som hade separata rum för förvaring av sina påkostade kläder och tillbehör. Än idag förknippas walk in closet framförallt med lyxiga hem och celebriteter. På senare år har trenden dock demokratiserats, och allt fler bygger egna walk in closets även i normalstora bostäder. Internet har bidragit till att sprida inspiration och idéer kring hur man på bästa sätt tar vara på förvaringsutrymmet.

Fördelar med en walk in closet

Det främsta skälet att skaffa en walk in closet är förstås den ökade komforten och överblicken över garderoben. När allt har en given plats blir det betydligt enklare att hålla ordning, och man slipper irritationen över att leta efter specifika plagg eller accessoarer. Utöver det praktiska bidrar en walk in closet även med en känsla av lyx, som nämnts tidigare. Att kliva in i sitt eget privata klädrum ger en exklusiv känsla som många uppskattar.

Planering och design

Att bygga en walk in closet kräver omsorgsfull planering för att utnyttja utrymmet optimalt. Man bör noga gå igenom sitt klädbehov och fundera på hur garderoben ska organiseras. Ska det finnas separata delar för olika typer av plagg? Ska det vara öppna hyllor, lådor eller klädstång? När layouten är bestämd är nästa steg att välja material och färgsättning som passar övrig inredning. Här finns oändliga möjligheter att sätta en personlig prägel på sitt drömrum. Belysningen bör också planeras noga för att skapa rätt stämning.

Inredning och förvaring

Inredningen av en walk in closet ska främst underlätta överblick och ge plats för allt man äger. Det behövs gott om hyllor, lådor och galgar i olika former. Idag finns massor av smarta förvaringslösningar att välja mellan. Många kompletterar också med inredningsdetaljer för extra lyxkänsla, som mattor, speglar, sittmöbler eller till och med en liten soffa. Här finns det utrymme att släppa loss fantasin och skapa sitt alldeles egna paradis!

Walk in closet för maximal ordning

Sammanfattningsvis är en walk in closet den ultimata lösningen för den modeintresserade som värdesätter ordning och reda. Ett eget klädrum ger både praktiska fördelar och en exklusiv känsla, samtidigt som det är kul att inreda efter egen smak. Oavsett om drömmen är en liten vrå eller ett stort rum med alla finesser, så kan en walk in closet ge den där extra lyxkänslan i vardagen. Att öppna dörren in till sitt privata klädparadis är en upplevelse utöver det vanliga.

Walk in closet för klädförvaringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *