Elpriserna har skjutit i höjden 2022 och för många skapar det en stor ekonomisk oro. Allt fler anstränger sig för att hålla nere hushållets förbrukning för att spara pengar och elbolagen tycks göra ovanligt mycket reklam – kanske för att locka nya kunder. I vissa fall kan det faktiskt löna sig med ett byte och för att hitta det bästa elavtalet i december 2022 finns några bra tips – bland annat att leta efter aktuella kampanjer.

Fundera över behov och önskemål

För att hitta det bästa elavtalet är ett bra tips att börja med att fundera på vad som är det bästa elavtalet för just dig och det aktuella hushållet. Hur hög är förbrukningen samt vilka behov och önskemål finns för hur ett bra elavtal egentligen ska vara? Viktigast att fundera på är kanske hur vida det är bäst med ett fast eller ett rörligt elavtal.

Leta efter aktuella kampanjer eller rabatter

Det kan förvisso finnas skillnader mellan det bästa och det billigaste elavtalet men i tider med höga priser är det många som tycker att billigast är bäst. Ett sätt att hitta det bästa elavtalet i december 2022 kan därmed vara att leta efter aktuella kampanjer och erbjudanden, något som faktiskt finns att hitta hos ganska många bolag med jämna mellan rum.

Ett erbjudande kan till exempel innebära att nya kunder slipper betala månadsavgiften, som brukar ligga runt ca 40 – 70 kronor, under ett halvår eller ett år. Ett annat kan vara x antal ören rabatt per kWh och ett tredje gratis bonustimme. Kanske är det bästa elavtalet i december något av dessa – men det finns förstås även fler saker att kolla upp än bara om det finns aktuella kampanjer.

Jämför olika elbolag – välj bästa elavtalet i december 2022

För att hitta det bästa elavtalet i december 2022 är det nödvändigt att jämföra flera elbolag- och avtal, till exempel på dessa punkter:

  • Priser och avgifter
  • Kundnöjdhet
  • Uppsägnings- och bindningstider

För att göra jobbet med jämförelser enklare finns flera sidor som listar och jämför just elbolag och dess olika avtal. På vissa av dessa finns möjlighet att filtrera sökningen, till exempel efter avtalstyp och priser, vilket gör det lättare att hitta något som passar behov och önskemål.

Tips för att hitta det bästa elavtalet i december 2022