Det finns ett stort intresse för aktiviteter i skog och mark! Allt fler väljer outdooraktiviteter och med detta kommer nya behov i form av smart utrustning. Det finns otaliga produkter för de som vill bege sig ut i skogen, ut på havet eller upp på fjällen för att klättra. Här är några tips som kan underlätta! För ytterligare smarta tips kan du besöka denna blogg som kan ge inspiration!

 
Med ett par varma ullstrumpor och rejäla kängor skapas förutsättningarna för att inte frysa så lätt. Men det räcker med att stå still lite för länge så kommer kylan. Då kan det vara smart att välja någon av de produkter som tillför värme. Det finns flera olika lösningar:

 

Batteriuppvärmda strumpor

I och med att strumpan sitter direkt mot skinnet är det även här som värmen kan påverka som mest. Längst upp på kanten av sockan sitter en hållare för batteri och därifrån går sedan små kablar som gör att sockan håller en behaglig värme. Värmeelementen brukar främst vara framme vid tårna just eftersom det är där som de flesta fryser som snabbast.

 
Beroende på vilket batteri som används kan värme hållas olika länge. Men man kan räkna med värmestöd i 4-5 timmar. Tänk på att vara försiktig med tvätt. Handtvätt rekommenderas starkt och att man även då är försiktig så att inte några kablar slits sönder.

 

Varma sulor

Ett annat alternativ är att investera i batteriuppvärmda sulor till skorna. Sulorna är relativt stora men går att klippa (till viss gräns) i den storlek som behövs. Ett batteripack driver sulorna och batterierna räcker 4-5 timmar. Fördelen är här är att man kan ha vilka sockar man vill på sig och att värmen kommer underifrån vilket är viktigast för att skapa värme för fötterna.

 
En batterilös variant är att välja värmepåsar. Det är engångspåsar som är ungefär lika stora som en handflata. När en påse aktiveras, genom att man drar bort ett snöre eller öppnar en perforering, skapas värmen mycket snabbt. Dessa kan däremot bli så varma att man kan bränna sig på dem. Värmen håller sedan i sig några timmar även om den sakta dalar i temperatur. Lägg en i skon och skapa värme som gör att det blir behagligare för hela foten.

Smart utrustning för friluftsliv!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *