Inför den största dagen i livet krävs en omfattande bröllopsplanering för att alla bitar ska falla på plats. Man kan utan problem göra det själv men om man tycker det känns jobbigt kan man alltid anlita en bröllopskoordinator, vars jobb är att just planera bröllop från början till slut.

Vad gör en bröllopskoordinator?

Väljer du att anlita hjälp med din bröllopsplanering kommer han eller hon givetvis ta hänsyn till alla dina önskemål och utforma bröllopet precis som du vill ha det. Det är många beslut som behöver fattas och det kan underlätta att ha hjälp från någon som är expert på området. En bröllopskoordinator hjälper till genom hela planeringsprocessen och finns med som stöd ända tills att lamporna slocknar och festen är slut. Du kan få hjälp med alltifrån att göra olika bokningar till att ställa iordning festlokalen där middagen och festen ska äga rum, utan at du behöver tänka på just någonting själv.

Egen planering

Att gifta sig är ett stort moment i livet och det ska vara roligt att förbereda. Har man några vänner till hjälp kan man planera och förbereda inför bröllopet tillsammans med dom, och dessutom få ytterligare ett roligt minne med sig. Har man tid att planera och genomföra alla delar själv, och dessutom njuta av tiden innan bröllopet ska man definitivt överväga att göra det på egen hand.

En fråga om tid och budget

Alla delar som en koordinator sköter kan man såklart göra själv men man får räkna med att det kommer att vara tidskrävande. Börjar man i väldigt god tid med sin bröllopsplanering så kan man få det att gå ganska smärtfritt men om man har väldigt pressat tidschema i vardagen kan det vara svårt att få ihop ett stort bröllop på egen hand. Givetvis är det också en kostnadsfråga. Att ställa till med bröllop är dyrt, och ännu dyrare blir det om man väljer att anlita hjälp. Har du satt en budget för kalaset kan du själv räkna ut om det skulle löna sig att göra alla delar själv eller anlita hjälp till många och svåra delar i din bröllopsplanering.

Det är mycket att tänka på inför ett bröllop och det som egentligen avgör om du kan göra det själv eller om du behöver anlita hjälp är hur mycket tid du kan och villa lägga ned och hur mycket pengar du har utrymme att spendera.

Planera bröllopet själv eller anlita koordinator?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *