Det finns många olika typer av behandlingar som du kan genomgå för att förbättra din hy och dess utseende. Till exempel finns det företag som tillhandahåller laser peeling i Göteborg. Denna behandling lämpar sig särskilt väl för personer med fet hy, akne samt förstorade eller tilltäppta porer. Dessutom kan du med fördel låta dig behandlas om din hud är solskadad.

Däremot är inte denna behandling att föredra för precis alla patienter. Därför rekommenderar vi att du läser vidare om fördelarna med behandlingen nedan. På så vis kan du ta reda på om den är någonting för just dig eller ej!

Fördelarna med att genomgå en laser peeling i Göteborg

Det finns flera fördelar med att genomgå en laser peeling i Göteborg. Genom behandlingen kan din hud exfolieras på ett djupare och mer effektivt sätt. Samtidigt stimuleras kroppens naturliga produktion av kollagen.

Det kan vara fördelaktigt att genomgå denna behandling om du lider av något av följande problem:

  • akne
  • akneärr
  • förstorade eller tilltäppta porer
  • melasma (ökad pigmentering i ansiktet)
  • solskadad hud
  • rynkor eller fina linjer.

Skillnaderna mellan denna behandling och kemisk peeling

Det är förvisso även möjligt att behandla de problem som vi har nämnt ovan med hjälp av kemisk peeling. Det finns dock vissa betydande skillnader mellan en sådan behandling och en laser peeling. Dessa är att den sistnämnda varianten:

  • använder värme istället för kemikalier för att åstadkomma önskat resultat
  • inte kräver någon betydande eftervård
  • lämpar sig väl för personer med känslig hy eller hudbesvär såsom eksem.

Om du har en känslig hud kan du nämligen uppleva minskad rodnad och irritation efter att ha genomgått en laser peeling i Göteborg. Detta till skillnad från en kemisk peeling som kan vara lite tuffare mot huden.

Vilken eftervård krävs?

Detta är de stora skillnaderna mellan de bägge varianterna. Även om vi har nämnt att ingen betydande eftervård krävs bör du fortfarande ta hand om din hy lite extra efter behandlingen. Till exempel kan du behöva använda solskydd under de närmsta dagarna efter behandlingen. Följ din behandlares råd och instruktioner kring eftervård för bästa resultat.

Laser peeling i Göteborg är ofta att föredra framför kemisk peeling