IT-support för privatpersoner avhjälper vanliga datorproblem

Startar din dator ständigt om? Detta är ett vanligt datorproblem som många kontaktar en IT-support för privatpersoner för att få hjälp med. Microsofts operativsystem Windows (XP och senare) är ett av de system som är utformat för att starta om så fort vissa problem uppstår. Detta är en fiffig funktion, men kan skapa huvudbry hos vissa användare då dessa omstarter ofta sker då man minst anar det. Omstarterna kan även orsakas av andra problem. Här går vi igenom vilka några av dessa är och hur du kan komma tillrätta med problemen.

Mjukvarurelaterade problem

Ett av de problem som en IT-support för privatpersoner ofta kontaktas för är mjukvarurelaterade omstartar orsakade av operativsystemet Windows. Det går dock att stänga av denna funktion, och du kan även aktivera den på nytt vid behov. Så här gör du för att aktivera och deaktivera den funktion som startar om Windows då vissa problem inträffar:

  1. Högerklicka på Min dator.
  2. Klicka på Egenskaper.
  3. I fönstret för Systemegenskaper klickar du på fliken Avancerat, alternativt länken till Avancerade systeminställningar.
  4. Klicka på knappen Inställningar under Uppstart och återställning.
  5. Bocka ur rutan för Automatisk omstart.
  6. Klicka på OK.

Om ett fel uppstår hädanefter, bör datorn inte startas om utan istället visa ett felmeddelande, till exempel den ökända blåskärmen.

Värmerelaterade problem

De flesta av dagens datorer är programmerade att stänga av sig eller utföra en automatisk omstart om datorns processor, grafikkort eller någon annan komponent blir för varm. Om du nyligen har hört onormala ljud från din dator, kan detta vara ett tecken på att en fläkt inte fungerar, och att vissa komponenter därmed överhettas. Även detta är ett vanligt problem som många användare kontaktar en IT-support för privatpersoner för att få hjälp med.

För att komma tillrätta med en överhettning, bör du först säkerställa att fläkten i datorns nätaggregat fungerar. Du kan göra detta genom att titta på baksidan av datorn och se huruvida fläkten rör sig, och se till så den rör sig snabbt och mjukt. Den bör inte vobbla eller skrapa mot insidan av nätaggregatet. Övriga datorfläktar behöver du öppna datorn för att kontrollera. Du kan även temperaturmätare för att avläsa temperaturen på olika ställen i datorn.

IT-support för privatpersoner avhjälper vanliga datorproblem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *