Automatisk eller halvautomatisk robotgräsklippare?

Robotgräsklippare är den senaste milstolpen av den tekniska utvecklingen inom trädgårdsskötseln. Konceptet är dock långt ifrån nytt, och de första modellerna dök faktiskt upp redan på 90-talet. Skillnaden mellan de tidigare robotarna och dagens modeller är att moderna robotgräsklippare är betydligt smartare och har en högre prestanda.

Robotgräsklipparna har verkligen revolutionerat trädgårdsutrustningsbranschen. Jämfört med traditionella gräsklippare har robotgräsklippare flera fördelar för den bostadsägare som inte vill lägga ner tid på att klippa gräset. Här går vi igenom skillnader mellan olika typer av robotgräsklippare, och med hjälp av denna information hoppas vi att du enklare kan göra ett val bland det stora urval av modeller som idag finns på marknaden.

Olika typer av robotgräsklippare

Det finns framför allt två olika sorters robotgräsklippare: de helautomatiska och de halvautomatiska. Halvautomatiska robotar återvänder inte till basen för laddning när batteriet börjar ta slut, utan behöver istället föras tillbaka för hand. På samma sätt behöver den halvautomatiska roboten placeras på gräsmattan igen när den är fulladdad.

Automatiska robotgräsklippare återvänder till sin bas för att laddas upp vid behov, och fortsätter därefter att klippa gräsmattan igen när batteriet är fulladdat. Detta gör den per automatik utan att du själv behöver lägga dig i denna process. Detta gör att en automatisk robotgräsklippare är mer bekväm att äga än en halvautomatisk, men priset på dessa kan ofta skilja sig åt en hel del. Gräsklippare från Techlinerobot kombinerar utmärkt automatik till ett bra pris.

Robotgräsklippare för mindre och större ytor

En annan fördel med automatiska robotgräsklippare jämfört med halvautomatiska sådana är det sätt på vilka de bägge typerna av robotar fungerar. Automatiska robotar kräver vanligtvis en nedgrävd kabel i trädgården att följa, vilken måste installeras runt det område av gräsmattan som ska klippas. Fördelen med detta är att roboten bara behöver programmeras en gång för att sedan utföra sitt jobb av egen maskin.

En halvautomatisk robotgräsklippare kräver å andra sidan ingen kabel runt gräsmattan för att fungera, utan fungerar lika bra när du har en större gräsmatta med olika områden som en automatisk robotgräsklippare inte skulle kunna färdas mellan. Detta är förstås en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer mellan olika modeller.

Automatisk eller halvautomatisk robotgräsklippare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *