Med tanke på hur många mobiloperatörer det finns i Sverige och bredden av deras respektive utbud, är det inte konstigt att det kan kännas som en överväldigande uppgift att jämföra dem. Ett bra tips är att ta hjälp av en jämförelsesajt för att få en bra uppfattning om vilka alternativ som finns och vad de kostar. I den här artikeln ges en sammanfattning av vad som är värt att tänka på vad gäller kostnaden för olika abonnemang, samt nyheter när intressenter jämför mobiloperatörer.

Prisvärdhet är inte detsamma som lågt pris

Det finns ett antal operatörer som utger sig för att vara billiga, men det är inte nödvändigtvis synonymt med prisvärdhet i alla sammanhang. Det beror helt enkelt på vilket behov en individ har. Vidare kan operatörerna ha välkomsterbjudanden under ett par månader då kostnaden är mycket låg, men detta tas igen efter att välkomstperioden är över. Det är därför viktigt att ta hänsyn till och jämföra den totala kostnaden sett över ett helt år.

Dessutom är det viktigt att tänka igenom hur mycket surf man behöver. I de allra billigaste abonnemangen ingår vanligtvis inte särskilt mycket surf, oftast bara runt 2-5 GB. Om man i princip ständigt har tillgång till wi-fi är detta dock inte nödvändigtvis ett problem, men om man kommer att behöva köpa till surf varje månad kommer kostnaden att öka. Helt plötsligt är kanske inte det billigaste alternativet så billigt längre.

Att välja sajt för att jämföra mobiloperatörer

Det finns många sajter som jämför mobiloperatörer och vilken man väljer beror på ens egen preferens. Det kan dock vara fördelaktigt för ens jämförelse att välja en sajt med det följande:

  • Uppdaterade listor. Naturligtvis är det värdelöst att använda sig av en jämförelsesajt som inte har uppdaterade listor över operatörer och deras abonnemang. Kontrollera därför först när sajten senast uppdaterades.
  • Jämförelsefunktion. En sajt som gör det möjligt att jämföra två eller fler abonnemang och deras egenskaper sida vid sida kan göra det betydligt enklare att jämföra ens favoritalternativ.
  • Länkar till erbjudanden. De flesta jämförelsesajter länkar till operatörernas hemsidor vilket kan vara smidigt när man har bestämt sig för vilket abonnemang som passar en bäst.
Hur man jämför mobiloperatörer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *